Δυναμική επαναφορά του θέματος για νέο εμπορικό λιμάνι στη Σαντορίνη

Ο Δήμαρχος Θήρας κος Νίκος Ζώρζος

Νέα μελέτη για την κατασκευή νέου εμπορικού λιμένα στη Σαντορίνη προανήγγειλε κατά τη χθεσινή (3/4) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Θήρας κος Νίκος Ζώρζος, στη διάρκεια συζήτησης του θέματος υπ’ αριθμ. 12 “Λήψη απόφασης δημιουργίας νέου λιμένα στον Δήμο Θήρας”.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχουν προηγηθεί σχετικές συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας που γίνονται από το 2016, ενώ τους τελευταίους μήνες που υπάρχουν διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη χρηματοδότηση της μελέτης, έχουν γίνει όλες οι συντονισμένες ενέργειες από τον Δήμο Θήρας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ώστε αυτή να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Με επιστολή του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, κος Ιωάννης Ευδαίμων, έχει περιγράψει τα προβλήματα του υπάρχοντος λιμανιού στον Αθηνιό και όλο το ιστορικό με τις μελέτες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, ζητώντας:

Το συνολικό κόστος της μελέτης θα είναι στα 1.500.000 ευρώ, ενώ ο συνολικός χρόνος μελετητικής ωρίμανσης του έργου 40 μήνες.

Σχετικά με την χρονική συγκυρία που ανακοινώθηκε αυτή η εξέλιξη σχετικά με το θέμα του νέου λιμανιού, ο δήμαρχος επανέλαβε την πάγια πρακτική του να μην αναφέρεται σε αόριστες προθέσεις, αλλά σε πράγματα που έχουν ωριμάσει.

Παραθέτονται οι επιστολές στις οποίες αναφέρθηκε ο κος Ζώρζος κατά το δημοτικό συμβούλιο.

  1. Επιστολή προέδρου Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Ιωάννη Ευδαίμωνα προς Αν. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό – Δείτε εδώ
  2. Επιστολή Αν. Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού προς Δήμαρχο Θήρας κ. Νίκο Ζώρζο – Δείτε εδώ
  3. Επιστολή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη προς Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης – Δείτε εδώ
[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη