20 C
Santorini
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέες τιμές εισόδου στο Ηφαίστειο Θήρας

Share

Την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής της πολιτικής από τη νέα τουριστική περίοδο αποφάσισε η ΓΕΩΘΗΡΑ, για να μπορέσει, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, να συνεχίσει το σημαντικό έργο της και να επεκτείνει τις δράσεις της.

Με βάση τα νέα δεδομένα, το αντίτιμο εισόδου στο Γεωλογικό Πάρκο της Νέας Καμένης (Ηφαίστειο Θήρας), διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

– Γενική είσοδος (μέχρι σήμερα στα 2,5 ευρώ): 4 ευρώ αν οι επισκέπτες προμηθευτούν το εισιτήριο από τα ταμεία εισόδου της Νέας Καμένης, 3,5 ευρώ αν οι επισκέπτες προμηθευτούν το εισιτήριο από τα γραφεία της ΓΕΩΘΗΡΑ ή ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της ΓΕΩΘΗΡΑ, μια δυνατότητα που θα ενεργοποιηθεί προσεχώς. Η τιμή χονδρικής που θα πωλείται στα τουριστικά γραφεία, με ελάχιστη παραγγελία τα 400 τμχ, καθορίζεται στα 3 ευρώ.

– Μειωμένο εισιτήριο στο 50% της μέγιστης τιμής δικαιούνται: άτομα άνω των 65 ετών με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, φοιτητές με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας, άνεργοι-άποροι της ημεδαπής με επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας που διαθέτουν, πολύτεκνοι-τρίτεκνοι της ημεδαπής με επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας που διαθέτουν, παιδιά 5-18 ετών.

– Ελεύθερη είσοδο δικαιούνται: οι μόνιμοι κάτοικοι Θήρας -Θηρασίας, τα άτομα με αναπηρία άνω του 50% με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας που διαθέτουν, τα παιδιά έως 5 ετών, οι εκτελούντες εντεταλμένη από τη ΓΕΩΘΗΡΑ εργασία στον χώρο του Ηφαιστείου, οι κάτοχοι δελτίου ελεύθερης εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία με την επίδειξη αυτού, οι υπηρετούντες την στρατιωτική τους θητεία με επίδειξη δελτίου ταυτότητας οπλίτη σε ισχύ, οι ξεναγοί με επίδειξη της ξεναγικής τους ταυτότητας σε ισχύ η οποία έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, οι ερευνητές-επιστήμονες- ερευνητικές ομάδες στους οποίους έχει προηγηθεί χορήγηση αδείας από τη ΓΕΩΘΗΡΑ, με σκοπό τη φωτογράφιση, τη μελέτη, τη σχεδίαση ή τη δημοσίευση υλικού σχετικού με την Ν. Καμένη.

Επιπλέον, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΩΘΗΡΑ, για τα αιτήματα κινηματογράφησης στη Νέα Καμένη θα ισχύουν πλέον τα εξής:

– Η τιμή για την παροχή άδειας εισόδου θα ξεκινάει από 500 € και άνω και θα αποφασίζεται κατά περίπτωση από τριμελή επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από τους εκάστοτε: Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΕΩΘΗΡΑ. Το αντίτιμο που θα καταβάλλεται θα αφορά καθαρά στην είσοδο του συνεργείου κινηματογράφησης με σκοπό τη λήψη κινηματογραφικού υλικού από την Νέα Καμένη.

– Ελεύθερη είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε συνεργεία που σκοπό θα έχουν τη λήψη κινηματογραφικού υλικού για την δημιουργία ντοκιμαντέρ. Η άδεια θα παραχωρείται από την ΓΕΩΘΗΡΑ κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση εδώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη