20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέο σύστημα πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα σύντομα στο Καμάρι

Share

Ένα νέο σύστημα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία ή δυσκολία στην κίνηση θα τοποθετηθεί στην παραλία του Καμαρίου το ερχόμενο καλοκαίρι. Θα είναι η δεύτερη εγκατάσταση σε παραλία της Σαντορίνης, αφού ανάλογο σύστημα λειτουργεί ήδη από το καλοκαίρι του 2015 στην Περίσσα.

Ο Δήμος Θήρας διεκδίκησε και εξασφάλισε την ένταξη της πράξης “Αναβάθμιση υφιστάμενων μη μόνιμων υποδομών εξυπηρέτησης και πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα στην ακτή Καμαρίου Θήρας” του Άξονα Προτεραιότητας “Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας (Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο)” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020)”. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και έχει προϋπολογισμό 59.904€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ο μηχανισμός θα τοποθετηθεί σε θέση νοτιοανατολικά του κεντρικού χώρου στάθμευσης (“πάρκινγκ Συρίγου”), στο μέσον περίπου της ακτής Καμαρίου και περιλαμβάνει μία μη μόνιμη, συναρμολογούμενη, βοηθητική διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα, έναν μη μόνιμο, φορητό χώρο υγιεινής (χημική τουαλέτα) προδιαγραφών για ΑμεΑ, ένα μη μόνιμο, λυόμενο, ξύλινο αποδυτήριο προδιαγραφών για ΑμεΑ, καθώς και 50 μέτρα λυόμενου, ξύλινου διαδρόμου παραλίας και 12 τεμάχια πληροφοριακών πινακίδων.

Η συγκεκριμένη θέση διαθέτει το πλεονέκτημα της εγγύτητας του χώρου στάθμευσης οχημάτων με τη θάλασσα και εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην παραλία. Στον περιβάλλοντα χώρο της προτεινόμενης παρέμβασης υπάρχουν υφιστάμενες υποδομές για εξυπηρέτηση ΑμεΑ, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί από παλαιότερες παρεμβάσεις του Δήμου.

Η ημερομηνία λήξης του έργου έχει οριστεί η 31η Μαΐου 2019.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη