ΕΛΛΕΤ Θήρας: Περιμένουμε να δούμε τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Λίγες μέρες αφού έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Σαντορίνης, διατυπώνοντας τις αντιρρήσεις της για την προκρινόμενη -τότε τουλάχιστον- χωροθέτηση της ενδιάμεσης λύσης, το παράρτημα Θήρας της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), με νέα ανακοίνωσή του, σημειώνει τα παρακάτω:

“Χαιρόμαστε που η Δημοτική Αρχή Θήρας ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει τελικά σε χωροθέτηση της ενδιάμεσης λύσης απορριμμάτων στη θέση “Παράγκα Θολοϊνιού” επάνω στον κεντρικό δρόμο Φηρών-Πύργου, σε αμπελώνα ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ημεροβιγλίου. Θέλουμε να συγχαρούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας κ.κ. Επιφάνιο που με επιστολή του στις 8/3/2021 δήλωσε ότι “το συγκεκριμένο ακίνητο δεν προορίζεται για δωρεάν παραχώρηση” και ότι “το εν λόγω γεωτεμάχιο έχει μετατραπεί από το έτος 2017 σε νέο αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας”.

Μετά τις ανωτέρω εξελίξεις αναμένουμε από την Δημοτική Αρχή να παρουσιάσει προς τον θηραϊκό λαό την πρότασή της όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων της Σαντορίνης. Η πρόταση αυτή, όπως μας επιβεβαίωσε ο κος Δήμαρχος στην συνάντηση που είχαμε στα γραφεία του Δήμου την Πέμπτη 3 Μαρτίου, υποστηρίζει την άμεση ανάγκη κλεισίματος του ΧΑΔΑ με ταυτόχρονη λειτουργία προσωρινής διαχείρισης απορριμμάτων (ενδιάμεση λύση) για δυο συν ένα χρόνια.

Όπως όλος ο κόσμος, αναρωτιόμαστε: σε ποια θέση πρόκειται να εγκατασταθεί η ενδιάμεση λύση; Περιμένουμε και εμείς να δούμε τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.

Δεδομένου ότι για να γίνει αποδεκτή η ενδιάμεση λύση, θα πρέπει να έχει ταυτόχρονα δρομολογηθεί με ασφάλεια η επίλυση της οριστικής λύσης (της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων, ΟΕΔΑ). Αναμένουμε να ακούσουμε επίσημα την θέση της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση του προβλήματος.

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στέκεται αρωγός δίπλα σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια που καταβάλλει και θα καταβάλλει ο Δήμος προς την κατεύθυνση της  αντιμετώπισης προβλημάτων με ρεαλιστικό τρόπο.

Η ΕΛΛΕΤ θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η θηραϊκή κοινωνία, στην κατεύθυνση της επίλυσής τους σε παρόντα χρόνο, προς αποφυγή διαιώνισής τους”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη