Σαντορίνη, εβδομάδα 36 | 2018

 ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Απίστευτο και όμως αληθινό
Παιδάκια και ενήλικες χρησιμοποιούν ως παιχνίδι ή καθιστικό, τη ράμπα και τον ειδικό μηχανισμό που έχει εγκατασταθεί στην Περίσσα, για να μπορούν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα οι άνθρωποι που κινουνται με αναπηρικά καροτσάκια, με αποτέλεσμα να τίθεται εκτός λειτουργίας. Εύσημα στη δημοτική επιχείρηση ΓΕΩΘΗΡΑ, που για μια ακόμα αφορά, φρόντισε για τη γρήγορη επαναλειτουργία του.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ
Έπαψε να περνάει από την πεζοδρομημένη κεντρική πλατεία των Φηρών και στη συνέχεια να δημιουργεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, κινούμενο αντίθετα στη μονοδρόμηση, το λεωφορείο των ΚΤΕΛ προς Οία. Παράλληλα ξεκίνησε το κυκλικό δρομολόγιο για Ημεροβίγλι.

Ξηλώνεται το πουλόβερ;
Τη σύλληψη αρχαιοκάπηλου που είχε στην κατοχή του άγαλμα που είχε κλαπεί από το Μουσείο Προϊστορική Θήρας ανακοίνωσε η αστυνομία. Το σύνολο των αντικειμένων που κλάπηκαν, με τη μεσολάβηση του φύλακα του Μουσείου, δεν έχει ανακοινωθεί. Προφανώς όσοι πρέπει να γνωρίζουν, γνωρίζουν.

40 χρόνια Αθηνά Καποδίστρια
Ξεκίνησε για μια ακόμα χρονιά το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης. Η χαλκέντερη πιανίστα κατάφερε να διατηρήσει το θεσμό για σαράντα ολόκληρα χρόνια. Τι να ευχηθεί κανείς; Το Ημερολόγιο Εκδηλώσεων και σχετικά άρθρα στο Atlantea σας κρατούν, όπως καθε χρόνο, ενήμερους για το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Τα ιπποειδή της Σαντορίνης στο μικροσκόπιο
Σε καλή κατάσταση βρήκαν γενικά οι οργανώσεις “The Donkey Sanctuary” και “Animal Action Hellas/GAWF” κατά την πρόσφατη πολυήμερη επίσκεψη εκπροσώπων τους στη Σαντορίνη, που έγινε με σκοπό την εκτίμηση της ευζωίας, αλλά και της κοινωνικοοικονομικής πλευράς της χρήσης των συμπαθών τετράποδων ως ζώων εργασίας.

Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Μετασχηματισμός της Γ΄ Λυκείου “σε μία τάξη θεματικής εξειδίκευσης, όπου τα απαραίτητα εφόδια ανά Επιστημονικό Πεδίο θα παρέχονται στον μέγιστο βαθμό για όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική τους τάξη και τις μαθησιακές τους επιδόσεις” λέει το Υπουργείο Παιδείας.

Εγγραφείτε στο newsletter, ακολουθήστε μας στα social media
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. Αν δεν λαμβάνετε το καθημερινό μας newsletter, εγγραφείτε τώρα. To Atlantea έχει επίσης ενεργή παρουσία στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram. Ακολουθήστε μας παντού. Κάθε κανάλι επικοινωνίας έχει και τα πλεονεκτήματά του. Σχολιάστε τις ειδήσεις, τα άρθρα και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (οι προσβλητικές αναφορές και η ρητορική μίσους δεν είναι καλοδεχούμενες…)

[adning id="140786"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη