Σαντορίνη, εβδομάδα 32 | 2018


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Αναδιοργανώνεται η Πολιτική Προστασία
Η εκατόμβη νεκρών από τον πύρινο όλεθρο στο Μάτι της Αττικής υποχρέωσε την κυβέρνηση να απαλλάξει από τα καθήκοντά τους τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τους Αρχηγούς της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Παράλληλα ανακοίνωσε τη Συγκρότηση Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών η οποία θα χειρίζεται τα θέματα πολιτικής προστασία και διαχείρισης κρίσεων, με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να οδεύει προς κατάργηση. Ζητούμενο για τη Σαντορίνη είναι στους σχεδιασμούς της νέας υπηρεσίας να μην αγνοηθεί και ο παράγοντας ηφαιστειακός κίνδυνος, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Ανακοινώθηκαν τα επιχορηγούμενα επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό
Σε 344 ανέρχονται τα επενδυτικά σχέδια στο Νότιο Αιγαίο που επιδοτούνται στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» με αρκετά από αυτά να αφορούν σε επενδύσεις στη Σαντορίνη.

Η πολιτεία έχει την κύρια ευθύνη για την κάτασταση με τα ιπποειδή
Η μαζική κατακραυγή για τις περιπτώσεις κακομεταχείρισης ιπποειδών, στη Σαντορίνη και όχι μόνο, τελικώς κινητοποίησαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο εξέδωσε εγκύκλιο που αναφέρεται στην εκμετάλλευση και τη διαβίωση των ζώων εργασίας και επιπλέον έθεσε σε διαβούλευση σχέδιο απόφασης με το οποίο θεσμοθετείται η ταυτοποίησή τους. Η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των ιπποειδών, εάν εφαρμοσθεί στην πράξη, θα είναι ένα αποφασιστικό βήμα για την αντιμετωπισθεί η άναρχη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο με τις γνωστές συνέπειες στη διαβίωσή τους.

Όχι στη βία, λεκτική και σωματική
Απόφαση με την οποία καταδικάζεται η λεκτική και η σωματική βία έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας. Παράλληλα έκανε αποδεκτό το αίτημα συγγνώμης που διατύπωσε ο κ. Ηλίας Πελέκης σχετικά με τη χειροδικία του εναντίον του κ Γιώργου Χάλαρη.

Η Νεα Δημοκρατία θα υποστηρίξη Χατζημάρκο στις περιφερειακές εκλογές
Με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας κατεβαίνει και πάλι υποψήφιος ο νυν Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Για τη θέση του Δημάρχου Ρόδου η Νέα Δημοκρατία θα προτείνει τον γνωστό ξενοδόχο κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Και αν τα χώματα ξαφνικά καταπλακώσουν κάποιους
Αμέριμνα (;) εξακολουθούν οι τουρίστες να πηγαίνουν στην “απαγορευμένη” Κόκκινη Παραλία. Κάθονται, ξαπλώνουν στον ήλιο, κολυμπούν λες και δεν υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες για τον κίνδυνο κατολισθήσεων.

Κυκλαδικά Στιγμιότυπα – από τα μνημεία και τους ανθρώπους τους
Περιοδική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας, στο πλαίσιο του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αφιερωμένη στον Νικόλαο Ζαφειρόπουλο, μία από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες της μαχόμενης και ερευνητικής κυκλαδικής αρχαιολογίας

Εγγραφείτε στο newsletter, ακολουθήστε μας στα social media
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. Αν δεν λαμβάνετε το καθημερινό μας newsletter, εγγραφείτε τώρα. To Atlantea έχει επίσης ενεργή παρουσία στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram. Ακολουθήστε μας παντού. Κάθε κανάλι επικοινωνίας έχει και τα πλεονεκτήματά του. Σχολιάστε τις ειδήσεις, τα άρθρα και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (οι προσβλητικές αναφορές και η ρητορική μίσους δεν είναι καλοδεχούμενες…)

[adning id="140786"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη