Σαντορίνη, εβδομάδα 40 | 2018

Η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα κρουαζιερόπλοια
Διεθνής Ένωση Κρουαζιέρας: Από το 2020, το ανώτατο όριο περιεκτικότητας θείου στα καύσιμα των πλοίων που πλέουν παγκοσμίως, θα μειωθεί στο 0,5%, το οποίο στην πράξη απαιτεί τη χρήση φίλτρων καθαρισμού καυσαερίων ή τη χρήση καύσιμου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο ή τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων όπως υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Αναγκαστική αργία για 11 Δημοτικούς Συμβούλους
Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου επέβαλε πειθαρχική ποινή αργίας ενός μηνός σε 11 Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Θήρας κρίνοντας ως παράνομη απόφαση που είχαν λάβει το 2015 για την προμήθεια εξοπλισμού ανακύκλωσης και διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων. Η υπόθεση εκκρεμεί στη δικαιοσύνη.

Αναλήψεις χωρίς περιορισμούς
Χωρίς κανένα περιορισμό οι αναλήψεις μετρητών από την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου. Μέσα από 29 απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών συνοψίζει τις αλλαγές.

Αποκαλυπτήρια προτομής Μαρινάτου
Το πρωί της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Θήρας κ. Νίκο Ζώρζο τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σπυρίδωνα Μαρινάτου, του αρχαιολόγου που έφερε στο φως τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου. Δείτε φωτογραφίες

Με επιτυχία η ετήσια βόλτα με μηχανές
Από το “Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας” στη Βλυχάδα, δόθηκε φέτος η εκκίνηση του “The Distinguished Gentleman’s Ride”. Καλογυαλισμένες κλασσικές μηχανές και καλοντυμένοι αναβάτες συμμετείχαν για άλλη μια χρονιά στην εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη και την ανδρική υγεία γενικότερα.

Περισσότερα κρουαζιερόπλοια τον φετινό Οκτώβριο
Αυξημένες σε σχέση με πέρυσι οι προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιεροπλοίων, στη Σαντορίνη, τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει και καταγράφει το ημερολόγιο του Atlantea.

ΕΦΚ στο κρασί εκτός κρατικού προϋπολογισμού 2019
Ο κλάδος του κρασιού βρίσκεται σε αναμονή των οριστικών αποφάσεων της κυβέρνησης για μηδενισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Εγγραφείτε στο newsletter, ακολουθήστε μας στα social media
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. Αν δεν λαμβάνετε το καθημερινό μας newsletter, εγγραφείτε τώρα. To Atlantea έχει επίσης ενεργή παρουσία στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram. Ακολουθήστε μας παντού. Κάθε κανάλι επικοινωνίας έχει και τα πλεονεκτήματά του. Σχολιάστε τις ειδήσεις, τα άρθρα και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (οι προσβλητικές αναφορές και η ρητορική μίσους δεν είναι καλοδεχούμενες…)

Διαφήμιση
Banner Paper Shop 300×250
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here