Από αριστερά: Β. Μαλαματένιος, Διοικητής Γ.Ν. Θήρας – Κ. Μπιζάς, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κυκλάδων – Χ. Δαρζέντας, Έπαρχος Θήρας

Στη Σαντορίνη βρέθηκε το διήμερο 22-23 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων, Κώστας Μπιζάς, όπου είχε σειρά επαφών και συναντήσεων, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση των δομών υγείας και την ενημέρωση φορέων και πολιτών για την διαχείριση της πανδημίας Covid-19.

Αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης μετέβη στην έδρα της Π.Ε. Θήρας όπου συναντήθηκε με τον Έπαρχο Θήρας Χαράλαμπο Δαρζέντα, τα στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων και με επιχειρηματίες υγειονομικών καταστημάτων. Στην διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε με τρόπο απόλυτα σαφή ότι όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι των καταστημάτων θα πρέπει να εφαρμόζουν τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και των αρμόδιων υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην συνέχεια μαζί με τον κο Δαρζέντα επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας και συζήτησαν με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του Νοσοκομείου Βασίλη Μαλαματένιο. Κατόπιν ξεναγήθηκαν στους χώρους του Νοσοκομείου, το οποίο διαπίστωσαν ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα κορονοϊού. Θυμίζουμε ότι από την έναρξη της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο, η Περιφέρεια έχει εξοπλίσει το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας με μία μονάδα μοριακού ελέγχου (PCR), με δύο κοντέινερ (ISOBOX) υποδοχής – διαμονής κ.ά.

Τέλος, ο κος Μπιζάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων “Η Ατλαντίδα” με τους οποίους συζήτησε τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τουριστικό κλάδο αλλά και την ανάγκη να εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ.

Ολοκληρώνοντας τις επαφές του στη Σαντορίνη, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

“Οι τουριστικοί επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι των νησιών μας είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες μας με την μοναδική φιλοξενία τους σε συνδυασμό με την παροχή αξιόπιστων και ασφαλών υπηρεσιών. Εδώ, στο εμβληματικό νησί της Σαντορίνης, διαπιστώσαμε τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και ευθύνης, για την αντιμετώπιση της κατάστασης. 

Εμείς από την πλευρά μας, ως Περιφερειακή Αρχή, συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δομών υγείας των νησιών μας, ώστε οι συμπατριώτες μας να αισθάνονται ασφαλείς σε αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση. Καλή δύναμη με χαμόγελο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε”. 

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here