24.1 C
Santorini
Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους τουρίστες με ασφάλεια

Πρωτοσέλιδα

Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, ο Έπαρχος Θήρας Χαράλαμπος Δαρζέντας και ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος κατά την υποδοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης – Φωτογραφία: Facebook Page Γιώργου Χατζημάρκου
Κοπέλες με τοπικές φορεσιές υποδέχονται τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, όπου βρέθηκε πριν από λίγο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί για το άνοιγμα του φετινού τουρισμού.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, δηλώνοντας στη συνέχεια πως η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της στον τουρισμό από αυτό το εμβληματικό νησί τη Σαντορίνη, που είναι γνωστή όχι μόνο για το ηλιοβασίλεμά της αλλά και για τους σημαντικούς αρχαιολογικούς της χώρους. Ο κος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαιτέρως στην ασφάλεια και την υγεία, λέγοντας πως αποτελεί κύριο μέλημα της κυβέρνησης η προστασία τόσο των τουριστών που θα έρθουν στη χώρα μας όσο και των εργαζομένων στον κλάδο αλλά και των κατοίκων.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι κατά την ξενάγησή του στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, στη Σαντορίνη – Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

“Θα ανοίξουμε όλα τα μουσεία μας στις 15 Ιουνίου, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα. Και θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες και τους τουρίστες, οι οποίοι θα έρχονται στη Σαντορίνη, όχι μόνο για το εκπληκτικό της τοπίο και τα φημισμένα της ηλιοβασιλέματα, αλλά και για τους μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: “Αυτός ο εξαιρετικά καλά διατηρημένος προϊστορικός οικισμός αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα της μεγάλης πλούσιας κληρονομιάς της χώρας μας. Θέλουμε επομένως να έρθουν τουρίστες και όπως βλέπετε όλα είναι έτοιμα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρούνται οι σωστές κοινωνικές αποστάσεις, οι οδηγίες που έχουν δώσει οι ειδικοί μας, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς οι τουρίστες μας. Επιθυμούμε να προστατεύουμε τη δική τους υγεία καθώς και την υγεία των εργαζομένων και του τοπικού πληθυσμού. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να το πετύχουμε”.

Καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό η κα Μενδώνη τόνισε από την πλευρά της ότι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της χώρας λειτουργούν στη βάση του “πρώτα η ασφάλεια”, που αποτελεί κεντρικό άξονα για το φετινό καλοκαίρι.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, μιλάει με γιατρούς και νοσηλευτές κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας- Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου τον υποδέχτηκαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο διοικητής Βασίλης Μαλαματένιος καθώς και εργαζόμενοι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις υγειονομικές ανάγκες του νησιού, αλλά και την προετοιμασία που έχει γίνει για την διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων για τον κορονοϊό και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων.

Συζητήθηκε, επίσης, η προσπάθεια της κυβέρνησης να απομακρύνει νομικές αγκυλώσεις που εμποδίζουν την απρόσκοπτη χρήση πτητικών μέσων για αεροδιακομιδές. “Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο καλοκαίρι και η πρόθεσή μας είναι να υποδεχθούμε επισκέπτες χωρίς να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση στην ασφάλεια αλλά και στην ασφάλεια προφανώς του πληθυσμού και βεβαίως και στην ασφάλεια των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία -όπως καλά γνωρίζετε- είμαι σίγουρος ότι όλα τελικά θα πάνε καλά αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να εκπέμψουμε αυτήν την εικόνα ασφάλειας και οργάνωσης και στους επισκέπτες οι οποίοι θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι, όπως την εκπέμψαμε όλους αυτούς τους μήνες που αντιμετωπίσαμε, πιστεύω, με μεγάλη επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας”, σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο κος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι ενήμερος για τα ζητήματα που αφορούν το νοσοκομείο γνωρίζοντας ότι έχουν επιλυθεί εκκρεμότητες του παρελθόντος ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό προσθέτοντας πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου. “Είναι ένα νοσοκομείο στολίδι -όχι μόνο για τις υποδομές του τις οποίες χαίρομαι να βλέπω και ο ίδιος. Είχα δει μόνο τις σχετικές φωτογραφίες- αλλά είναι στολίδι γιατί εσείς το κάνετε στολίδι. Ένα νοσοκομείο ντουβάρια, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, δεν λέει πολλά πράγματα και νομίζω ότι τώρα πια έχουμε φτάσει στο σημείο να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ένα πλήρως στελεχωμένο νοσοκομείο και όπου υπάρχουν ακόμα αδυναμίες, ατέλειες, ελλείψεις, εδώ πέρα είμαστε να επιλύσουμε και αυτά τα προβλήματα”, ανέφερε.

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι “είναι πάρα πολύ σημαντικό να αντιμετωπίσουμε το άνοιγμα της χώρας με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα. Χωρίς πανικό, διότι ποτέ δεν ξέρουμε και ποτέ δεν ξέρετε ένα περιστατικό το οποίο κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να είναι μια απλή γαστρεντερίτιδα αλλά θα υπόκειται πάντα στην υποψία ότι μπορεί να είναι κάτι άλλο. Αλλά μιλάω σε ανθρώπους οι οποίοι είναι έμπειροι να χειρίζονται μια τουριστική κίνηση μεγαλύτερη από αυτή που θα έχουμε φέτος εκ των πραγμάτων γιατί δεν θα έχουμε την ίδια τουριστική σεζόν που είχαμε, τουλάχιστον, πέρσι και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε εξαιρετικά. Και όταν θα κλείσει ο κύκλος του καλοκαιριού θα μπορούμε να πούμε ότι δεν διαχειριστήκαμε απλά την πρώτη φάση της πανδημίας υποδειγματικά, αλλά ότι βάλαμε και τον πήχη πολύ ψηλά στο πώς μπορούμε να ανοίξουμε και πάλι τον τουρισμό πάνω απ’ όλα με ασφάλεια”.

Απόψε ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει από τους χώρους της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων συνέντευξη στους ανταποκριτές ξένου Τύπου, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και προβάλλοντας τη χώρα μας όχι μόνο για τις ομορφιές της αλλά και την επιτυχία της στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και τη δυνατότητά της να διασφαλίσει το άνοιγμα στον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεότερη δημοσίευση 13/6 – ώρα 18:30
Κ. Μητσοτάκης: Θα αγωνιστούμε για ένα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από μια πολύ μικρότερη πίτα


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Διευκρινίσεις για δυσλειτουργίες του Power Pass

Σχετικά με την πλατφόρμα για την οικονομική ενίσχυση οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος - Power Pass η οποία σε κάποιες...