Στις 4 Νοεμβρίου πανελλαδικά η γιορτή του θηλασμού

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου για 9η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, στον οποίο θα συμμετέχουν μητέρες από περισσότερες από 50 πόλεις της χώρας.

Στόχος της εκδήλωσης-γιορτής είναι η προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με τον μητρικό θηλασμό, ο οποίος είναι δικαίωμα κάθε παιδιού, καθώς και η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Από τις Κυκλάδες, το “παρών” θα δώσουν φέτος επτά νησιά: η Κέα, η Κύθνος, η Νάξος, η Πάρος, η Σαντορίνη, η Σύρος και η Τήνος.

Το σημείο συνάντησης στη Σαντορίνη είναι το εστιατόριο Πύργος, αίθουσα Αγ. Φωτιενή, στον Πύργο. Για τα υπόλοιπα έξι νησιά:

  • στην Κέα, στο Πνευματικό Κέντρο “Στυλιανός Ρέστης” στην Κορησσία
  • στην Κύθνο, στο Καφέ Απέρτο-Μπίνις, Τράβελ στον Μέριχα
  • στη Νάξο, στο Café “Omerta”, στη Χώρα Νάξου
  • στην Πάρο, στην Πλατεία Μ. Μαυρογένους, στην Παροικιά (σε περίπτωση άστατου
    καιρού στη καφετέρια “Coffee Shop”)
  • στη Σύρο, στην Αίθουσα Τέχνης “Γιάννη & Ελένης Βάτη στη Πλατεία Μιαούλη
    Ερμούπολης
  • στην Τήνο, στο Piazza Cafe, στην Χώρα Τήνου.

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια/παιδάκια που θα θελήσουν να θηλάσουν γύρω στις 12:00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις που συμμετέχουν στη δράση.

Ώρα προσέλευσης: 11:00. Ώρα πανελλαδικής καταμέτρησης: 12:00.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here