Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους έχει το πρόγραμμα για το Σαββατοκύριακο 16-17 Φεβρουαρίου στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, στη Βλυχάδα. Αναλυτικά:

Ελάτε να παίξουμε θέατρο
Εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού

Το θεατρικό παιχνίδι ως μέθοδος μεταφέρει την ουσία της τέχνης στον κόσμο των παιδιών και τους μιλά με τη γλώσσα του θεάτρου στο παιχνίδι τους. Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παίζουν και να επικοινωνούν στην ομάδα με βάση τις ανάγκες τους, κινητοποιώντας την έμπνευση των ιδεών τους, τη φαντασία τους, τις αισθήσεις τους. Μέσω της σωματικής έκφρασης, τα παιδιά ανακαλύπτουν τη γλώσσα του σώματος, εκφράζουν συναισθήματα και αναπαριστούν αυτοσχέδιες καταστάσεις.

Τα παιδιά καλούνται να ταξιδέψουν στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού, έχοντας στις αποσκευές τους χαμόγελο, φαντασία και όνειρα!

Πότε: Kάθε Σάββατο 10:30-12:00 για παιδιά 4-8 ετών και στις 12:00-13:30 για παιδιά 8-12 ετών
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ/μήνα
Συντονίστρια εργαστηρίου: Σιδηροπούλου Νένα

Μουσικό σύνολο μικρών τραγουδιστών
Μουσικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού

Σε συνέχεια των προηγούμενων μουσικών ταξιδιών και εξερευνήσεων τα προηγούμενα χρόνια, ο φετινός κύκλος συναντήσεων θα περιλαμβάνει τα σπουδαιότερα τραγούδια της παγκόσμιας ιστορίας της μουσικής. Τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο που έχουν μείνει στην ιστορία και αξίζει να γνωρίσουν τα παιδιά. Οι μικροί τραγουδιστές του εργαστηρίου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, να τραγουδήσουν, να γνωρίσουν την ιστορία των τραγουδιών και να ανακαλύψουν τη μαγική δύναμη και τον ρόλο της μουσικής μέσα στην ιστορία.

Πότε: Κυριακή 17/2 στις 10:30-12:00 ή 12:30-14:00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Υπεύθυνοι εργαστηριου: Στέλλα Χροναίου, Στάικος Νίκος

Μια ιστορία θα σας πω
Ιστορικές συναντήσεις για εφήβους και ενήλικες

Από την μοναδική Στρογγυλή στην εντυπωσιακή Σαντορίνη, μέσα απ’ αυτές τις ιστορικές συναντήσεις θα γίνει μια προσπάθεια ανάδειξης διαφορετικών όψεων της Σαντορίνης. Στη διαδρομή αυτή θα υπάρχουν πάντα ιστορικές πηγές και με βάση τις συζητήσεις που θα προκύψουν, οι συμμετέχοντες θα ανασκαλίσουν το παρελθόν και θα κοιτάξουν το μέλλον.

Στη συνάντηση αυτής της Κυριακής θα γίνει μια κάτοψη της παράδοσης στη Σαντορίνη. Από τη βεντέμα στον σκοπό του γάμου, από τις ρίμες της Σαντορίνης στα μοιρολόγια της Παναγίας. Μα τι “πανήγυρη” είχε τελικά;

Πότε: Κυριακή 17/2 12:30-13:00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Συντονιστής εργαστηρίου: Ιωσήφ Πέρρος

Σύγχρονο εργαστήρι φωνητικής
Ομαδικό μουσικό εργαστήρι σύγχρονου τραγουδιού για ενήλικες

Στο εργαστήρι αυτό κάθε ένας από τους συμμετέχοντες της ομάδας που θα δημιουργηθεί, θα γνωρίσει καλύτερα τη φωνή του και τις δυνατότητές της. Φωνητικές ασκήσεις, τραγούδια και παρατηρήσεις στη φωνή και στο στήσιμο του σώματος την ώρα του τραγουδιού, θα βοηθήσουν να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες καλύτερα το φωνητικό τους όργανο. Θα μάθουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους χωρίς να την καταπονούν, αλλά και να διευρύνουν τις δυνατότητές της, εστιάζοντας στην έκταση, την ομοιογένεια και την καλή χρήση της αναπνοής.

Πότε: Κυριακή 13/2 στις 18:00-20:00
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Υπεύθυνοι εργαστηρίου: Στέλλα Χροναίου, Στάικος Νίκος

Η συμμετοχή στα εργαστήρια εξασφαλίζεται με έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2286085141 Καθώς ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος, τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here