Ταινία της WWF καλεί σε δράση για να μην καταστραφεί ο κόσμος μας από τον καπνό

Η ταινία αποτελεί τη συνέχεια της συνεργασίας της WWF με τη NOMINT και περιλαμβάνει μια ερμηνεία του δημοφιλούς τραγουδιού της Billie Eilish και του Finneas, "When the Party's Over"

Η WWF παρουσίασε στην COP28 την ταινία “Up in Smoke”, ένα εντυπωσιακό stop-motion φιλμ που επικεντρώνεται στις καταστροφικές επιπτώσεις των ορυκτών καυσίμων και την επείγουσα ανάγκη για τη σταδιακή κατάργησή τους. Η ταινία αποτελεί τη συνέχεια της συνεργασίας της WWF με την λονδρέζικη εταιρεία κινουμένων σχεδίων NOMINT και περιλαμβάνει μια ερμηνεία του δημοφιλούς τραγουδιού της Billie Eilish και του Finneas “When the Party’s Over.”

Η “Up in Smoke” χρησιμοποιεί πρωτοποριακή τεχνική stop-motion με πραγματικό καπνό για να αποτυπώσει τις συνέπειες των εκπομπών ορυκτών καυσίμων στους ανθρώπους και στον πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί το νεαρό κορίτσι της ιστορίας μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο καπνό, ενώ μέσω της πρωτοποριακής αναπαράστασης του καπνού σε stop-motion, μεταφέρει με ισχυρό τρόπο τα επείγοντα περιβαλλοντικά μηνύματα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η παραγωγή της ταινίας υλοποιήθηκε με έναν μοναδικό τρόπο, χρησιμοποιώντας τεχνική 3D εκτύπωσης πλήρους χρώματος για τη δημιουργία πάνω από 700 μοναδικών γλυπτών που αναπαριστούν διάφορες στάσεις του κοριτσιού. Η ταινία, για την παραγωγή της οποίας χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος, είναι ενδεικτική της αφοσίωσης της NOMINT στην ανάδειξη περιβαλλοντικών προβλημάτων μέσω της καινοτόμου οπτικής τέχνης.

Η ταινία “Up in Smoke” ακολουθεί τα βήματα των προηγούμενων δύο ευρέως αναγνωρισμένων έργων της ΝΟΜΙΝΤ για λογαριασμό της WWF, το “Can’t Negotiate the Melting Point of Ice” και το “A Flammable Planet” και συνεχίζει την παράδοση της συνεργασίας τους συνδυάζοντας την καλλιτεχνική δημιουργικότητα με τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό.

Τα βασικά θέματα της ταινίας περιλαμβάνουν τον ρόλο των ορυκτών καυσίμων ως κύριο παράγοντα της κλιματικής αλλαγής, την ανεπανόρθωτη επίδρασή τους στον πλανήτη και την ανθρωπότητα, καθώς και την επείγουσα ανάγκη για δράση από τους παγκόσμιους ηγέτες.

Με την προσθήκη της ερμηνείας του τραγουδιού “When the Party’s Over” από το The Social Singing Choir της Margate, η ταινία εμπλουτίζεται με βαθιά συναισθηματική διάσταση, καθιστώντας την μια ισχυρή πρόσκληση για δράση προς μια βιώσιμη μελλοντική πραγματικότητα.

Στην COP28, η WWF κάλεσε τις χώρες να δεσμευτούν για την πλήρη κατάργηση των ορυκτών καυσίμων πριν από το 2050, με τις αναπτυγμένες χώρες να το πετυχαίνουν αυτό πολύ νωρίτερα. Επιπλέον, χρειάζονται φιλόδοξοι στόχοι για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού του παγκόσμιου ενεργειακού συστήματος, προκειμένου να προωθηθεί η χρήση 100% ανανεώσιμης ενέργειας, η αυξημένη ενεργειακή απόδοση και η εκτεταμένη πρόσβαση στην ενέργεια.

Credits:
CLIENT: WWF, AGENCY: NOMINT, CAMPAIGN: “Up In Smoke”
PRODUCTION: NOMINT, CREATIVE DIRECTION: Yannis Konstantinidis, Christos Lefakis, DIRECTOR: Yannis Konstantinidis, EXECUTIVE PRODUCER: Marilena Vatseri, MUSIC SUPERVISION: Twelve Decibels, MUSIC ARRANGEMENT: Hughie Gavin, PERFORMANCE: The Social Singing Choir, LABEL: Manners McDade, MUSIC/ LYRICS: Finneas O’Connell
SOUND DESIGN/ MIX: Rabbeats Music, COLOUR GRADING: George Kyriacou (at Black Kite Studios), MARKET: Global

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη