ΕΔΟΑΟ: Θεαματικά αυξημένες οι εξαγωγές ελληνικού κρασιού στον Καναδά

Ο Καναδάς είναι η τρίτη καλύτερη αγορά για το ελληνικό κρασί και αποτελεί μια από τις χώρες - στόχους των προγραμμάτων προβολής και προώθησης που υλοποιεί η ΕΔΟΑΟ

Αλματώδη αύξηση κατέγραψαν οι εξαγωγές ελληνικού οίνου στον Καναδά το πρώτο τρίμηνο του έτους, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, όπως έγινε γνωστό από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), η οποία εκτιμά -με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία- ότι η καλή εξαγωγική πορεία θα συνεχιστεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Προξενείου στο Τορόντο:

  • Οι εξαγωγές ελληνικού οίνου κατέγραψαν αύξηση 95% ως προς την αξία, υπερβαίνοντας τα 3,5 εκ. καναδικά δολάρια (το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους ήταν 1,8 εκ. δολάρια).
  • Η αύξηση είναι 103% στην επαρχία του Κεμπέκ και 113% στην επαρχία του Οντάριο.

Όπως αναφέρει η ΕΔΟΑΟ, μέσα από το πρόγραμμα προβολής και προώθησης που αναμένεται να εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και τις ανεξάρτητες δράσεις προβολής που υλοποιούν αρκετά οινοποιεία, προβλέπεται η αναβάθμιση της εικόνας του ελληνικού κρασιού και μια μεγαλύτερη ώθηση στις εξαγωγές.Η διοίκηση του Οντάριο σημειώνει χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει η “νέα Πορτογαλία”, χώρα που έχει ισχυρή εξαγωγική παρουσία στον Καναδά.

Σημειώνεται ότι πέρα από το πρόγραμμα προβολής και προώθησης, η ΕΔΟΑΟ προβαίνει σε συστηματικές δράσεις στην αγορά του Καναδά. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη βοήθεια τόσο του Enterprise Greece όσο και των προξενικών αρχών επισκέφθηκε την χώρα μας ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και άλλα στελέχη του μονοπωλίου του Τορόντο LCBO, πραγματοποιώντας επαφές με πολλά οινοποιεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και βασικές αμπελοοινικές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Σαντορίνη.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη