Θεαματική αύξηση των τουριστών από τις αγορές BENELUX στην Ελλάδα

Κατά 20% αυξημένο ήταν το 2018 το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα από Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο, με περισσότερους από 1.500.000 επισκέπτες από αυτές τις αγορές να επιλέγουν τη χώρα μας για ταξίδια την προηγούμενη χρονιά.

Για τους Βέλγους, που ταξιδεύουν με αεροπλάνο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, η Ελλάδα είναι ο 2ος δημοφιλέστερος προορισμός. Σύμφωνα με στοιχεία των δύο μεγαλύτερων αεροδρομίων του Βελγίου, περισσότεροι από 530.000 Βέλγοι ταξίδεψαν προς Ελλάδα, ενώ ο αριθμός αφίξεων στη χώρα μας άγγιξε ρεκόρ δεκαετίας.

Η αύξηση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα μιας σειράς ενεργειών του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ που δημιούργησαν αυξημένη τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, αφού:

  • Έγιναν κεντρικές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς και ταξιδιωτικούς ομίλους για την αύξηση των τουριστικών πακέτων σταθερά κάθε χρόνο
  • Μέσα από διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες ενισχύθηκε σημαντικά η συνδεσιμότητα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νέες απευθείας πτήσεις από τα τέσσερα αεροδρόμια του Βελγίου όχι μόνο προς την Αθήνα αλλά και τα περιφερειακά αεροδρόμια.
  • Υλοποιήθηκε στοχευμένη τουριστική προώθηση και προβολή στις αγορές της Benelux
Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, στο ελληνικό περίπτερο στη Salon de Vacances με τα στελέχη και την ομάδα του ΕΟΤ στις Βρυξέλλες

Με στόχο να διατηρηθεί η θετική δυναμική του ελληνικού τουρισμού και το 2019, ο ΕΟΤ συμμετείχε στην έκθεση Salon des Vacances στις Βρυξέλλες. Εκεί βρέθηκε και η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, πραγματοποιώντας συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών ομίλων και φορέων του Βελγίο.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στην έκθεση συμμετείχε αριθμός ρεκόρ συνεκθετών, μεταξύ αυτών οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, Πελοποννήσου, οι Δήμοι Κω και Βόλου, η ΠΡΟ-ΤΟΥΡ (Ρόδος), ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής, η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Κάμπινγκ και άλλες τουριστικές τουριστικές επιχειρήσεις.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη