Σαντορίνη: Βέλη από την Θηραϊκή Πολιτεία για την εργολαβία καθαριότητας

Στο στόχαστρο της δημοτικής παράταξης “Θηραϊκή Πολιτεία” έχει τεθεί η Δημοτική Αρχή της Σαντορίνης, με αφορμή την εργολαβία καθαριότητας του νησιού.

Όπως αναφέρει η Θηραϊκή Πολιτεία, στις 13 Ιουλίου 2021 με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας, κατακυρώθηκε η δημοπράτηση της νέας εργολαβίας καθαριότητας με ποσό 5.090.000 € για δύο έτη. Παρόλο που η νέα εργολαβία είναι κατά 815.000 € ευρώ ακριβότερη κατ’ έτος για τους δημότες, αυτή περιλαμβάνει λιγότερες εργασίες από την προηγούμενη. Συγκεκριμένα η νέα εργολαβία δεν περιλαμβάνει: αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων, αποκομιδή υπολειμμάτων από κλαδέματα, μεταφορά απορριμμάτων με υποζύγια, χειρωνακτικό οδοκαθαρισμό στα χωριά, συντήρηση πρασίνου και καθαρισμό στις άκρες των δρόμων, μηχανική οδοσάρωση.

Πηγή: Θηραϊκή Πολιτεία

Σύμφωνα με τη Θηραϊκή Πολιτεία, κατά τον έλεγχο της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως απαιτείται βάσει νόμου, η υπηρεσία ζητά περισσότερες διευκρινίσεις από τον Δήμο Θήρας πριν εγκρίνει ή απορρίψει την εν λόγω σύμβαση. Συγκεκριμένα, ζητά από τον Δήμο να αποστείλει έγγραφες εξηγήσεις για ποιο λόγο απαιτήθηκε στον διαγωνισμό οι εταιρείες που θα υποβάλουν προσφορά να έχουν απορριμματοφόρα τεχνολογίας EURO 6 ηλικίας όχι μεγαλύτερης των δύο ετών. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (395/2021), στον προηγούμενο διαγωνισμό για την καθαριότητα ζητούνταν απορριμματοφόρα τεχνολογίας EURO 4 ή 5 με αποτέλεσμα να λάβουν μέρος τρεις εταιρείες στον διαγωνισμό και όχι μόνο μια όπως στον τωρινό. Επίσης γίνεται λόγος για το γεγονός ότι αφαιρέθηκαν κατηγορίες εργασιών που είχαν προβλεφθεί στην αντίστοιχη σύμβαση καθαριότητας της προηγούμενης περιόδου.

Επίσης, η Θηραϊκή Πολιτεία σημειώνει ότι η απόφαση που αφορά στην κατακύρωση του διαγωνισμού της νέας εργολαβίας καθαριότητας, σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου “τεκμαίρεται νόμιμη”, καθώς παρήλθε η αποκλειστική προθεσμία για τον έλεγχο νομιμότητάς της.

“Όλα τα ανωτέρω είχαν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει σύμβαση εργολαβίας καθαριότητας σε ισχύ μέχρι σήμερα. Αυτό οδήγησε τη Δημοτική Αρχή σε δύο επιπλέον απευθείας αναθέσεις συνολικού ποσού 412.920,00€ για τρεις μήνες και μέχρι την 15η Νοεμβρίου 2021”, καταλήγει η Θηραϊκή Πολιτεία.

Σημειώνεται πως σε επικοινωνία του Atlantea με τον Δήμο Θήρας, η καθυστέρηση στην έγκριση της σύμβασης για την εργολαβία καθαριότητας από το Ελεγκτικό Συνέριο αποδίδεται στις ως συνήθως χρονοβόρες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη