Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η καθυστερημένη έναρξη της τουριστικής περιόδου δίνει ξανά την ευκαιρία για δράσεις σε σημεία του νησιού που τα τελευταία χρόνια δεν ήταν προσβάσιμα, λόγω της μεγάλης σε διάρκεια και όγκο τουριστικής κίνησης. Ένα από αυτά τα σημεία είναι το Παλιό Λιμάνι – όρμος των Φηρών, όπου η πρώτη δράση υποβρύχιου καθαρισμού πραγματοποιήθηκε πέρσι και μετά την πρώτη επιθεώρηση χρήζει επαναληπτικών καθαρισμών.

Έτσι, αύριο Παρασκευή 23/4, μια ημέρα μετά την παγκόσμια ημέρα της Γης, η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action, στο πλαίσιο της συνέχισης του προγράμματος Vivid Blue και σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας, οργανώνει υποβρύχιο καθαρισμό στον όρμο των Φηρών.

Διαφήμιση

Η συγκέντρωση στον όρμο των Φηρών θα γίνει στις 10:00 και ο καθαρισμός θα ξεκινήσει στις 10:45. Στο διάστημα αυτό θα γίνει ενημέρωση των εθελοντών για τον σχεδιασμό της δράσης και τις τεχνικές κατάδυσης που θα εφαρμοστούν.

Στους καθαρισμούς χρησιμοποιούνται επαναχρησιμοποιούμενα υλικά (γάντια, σάκοι κλπ), σημάνσεις επιφάνειας και στον χώρο διανομής κι εξοπλισμών, ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα μέτρα υγειονομικής προστασίας για την πανδημία, τήρηση απαραίτητων αποστάσεων, χρήση μάσκας και αντισηψίας.

Οι δύτες που θα καταδυθούν στον υποβρύχιο καθαρισμό είναι πέντε, όλοι είναι πιστοποιημένοι και μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Dive In Action και έχουν λάβει μέρος σε αντίστοιχες δράσεις. Μετά τον καθαρισμό θα γίνει καταμέτρηση, καταγραφή και διαχωρισμός των σκουπιδιών.

Όπως αναφέρει η Dive In Action, η συνεργασία με τον Δήμο Θήρας δίνει την ευκαιρία για διεύρυνση και βιωσιμότητα των δράσεων και την από κοινού προώθηση προγραμμάτων επίλυσης περιβαλλοντικών ζητημάτων με στόχο την πράσινη ανάπτυξη στη Σαντορίνη.

Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας χαιρετίζει την έναρξη των φετινών δράσεων, που ξεκίνησαν με τον παράκτιο στοχευμένο καθαρισμό στην παραλία του Μονόλιθου και συνεχίζονται με την αυριανή δράση στο Παλιό Λιμάνι, δηλώνοντας ότι με τέτοιες δράσεις ενισχύεται ο Στρατηγικός Σχεδιασμός του Δήμου για την περιβαλλοντική συντήρηση.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here