Σύρος: Αίσια έκβαση για τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα

Συντονισμένες ενέργειες για την περίθαλψή της από το WWF Ελλάς

Μία τραυματισμένη χελώνα Caretta caretta εντοπίστηκε το Σάββατο 1/9 από επαγγελματίες αλιείς στη θαλάσσια περιοχή της Σύρου και παραδόθηκε στην ομάδα του WWF Ελλάς που επέστρεφε από επίσκεψη εργασίας στη Γυάρο. H νεαρή χελώνα, βάρους 3,2 κιλών είχε τραυματιστεί από αγκίστρι στην στοματική κοιλότητα.

Με συντονισμένες ενέργειες του WWF, για τον αποτελεσματικό χειρισμό του περιστατικού επιστρατεύτηκαν οι κτηνίατροι κος Γιώργος Ρόζος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Κυκλάδων και η κα Ειρήνη Δερμιτζάκη (ιδιώτης κτηνίατρος), καθώς και η κα Ειρήνη Κασιμάτη της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΑΡΧΕΛΩΝ.

Το τραυματισμένο ζώο υπεβλήθη σε επέμβαση για την αφαίρεση του αγκιστριού από τους προαναφερόμενους κτηνίατρους, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μετεγχειρητική θεραπεία σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών και τελικά, κατόπιν εντατικής φροντίδας, ελευθερώθηκε από την ομάδα πεδίου του WWF Ελλάς στη θάλασσα.

Το περιστατικό αυτό απέδειξε για ακόμα μια φορά, ότι μόνο μέσω της συνεργασίας και των συντονισμένων προσπαθειών μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον με επιτυχία!” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το WWF Ελλάς, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους εμπλεκόμενους.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη