Προς δημοπράτηση η επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στα Φηρά

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενέκρινε τις διαδικασίες προκήρυξης του έργου, προϋπολογισμού 3,54 εκατ. ευρώ

Στην έγκριση των τευχών διακήρυξης και της διαδικασίας με την οποία θα προκηρυχθεί η “Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Φηρών Δήμου Θήρας” συνολικού προϋπολογισμού 3.540.496 ευρώ, προέβη η Ειδική Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια, κατόπιν της έγκρισης, ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο υποδομής, κρίσιμης σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Σαντορίνης, που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καλείται να εξυπηρετήσει πάνω από 85.000 επισκέπτες ημερησίως, εισέρχεται στο στάδιο της δημοπράτησης και υλοποίησης.

Το έργο συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, στην προστασία του οικοσυστήματος και στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του μέσω ΕΣΠΑ, εντάσσοντάς το στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 (με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής), με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 3.540.496 ευρώ

Το έργο “Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Φηρών Δήμου Θήρας” αφορά στην επέκταση της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, για την εξυπηρέτηση ισοδύναμου πληθυσμού 20.000 ι.κ. Η υφιστάμενη ΕΕΛ λειτουργεί πλέον της 20ετίας και έχει σήμερα δυναμικότητα 10.000 ι.κ., με συνέπεια να παρουσιάζονται προβλήματα σωστής λειτουργίας κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, λόγω της συνεχούς αύξησης των παροχών. Το έργο θα καλύψει τις ανάγκες των Φηρών, του Ημεροβιγλίου, του Βουρβούλου και του Καρτεράδου, που προκύπτουν από την συνεχή τουριστική ανάπτυξη. Περιλαμβάνεται επίσης και η κατασκευή νέου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΥΑ Θήρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here