Σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου στο SAF

Για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο (11-12/11) το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, στη Βλυχάδα, έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις για τα παιδιά του νησιού, μέσω των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του. Πιο συγκεκριμένα:

Ζωντανεύοντας τα παραμύθια
Ένα εργαστήρι για παραμυθάδες σχολικής και προσχολικής ηλικίας, με παραμύθια νέα, παλιά και αυτοσχέδια που είναι έτοιμα να ζωντανέψουν, να εικονογραφηθούν και να σκηνοθετηθούν από τα παιδιά που συμμετέχουν.

Αυτό το Σάββατο συνεχίζεται ο κύκλος δράσεων γύρω από το παραμύθι του Χόρχε Μπουκάι “Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας”, που θα διαρκέσει όλο τον Νοέμβριο. Η δομή του προγράμματος περιλαμβάνει: δημιουργική αφήγηση, εικαστικά (εικονογράφηση παραμυθιού, κατασκευή κουστουμιών) και δραματοποίηση (θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική – σύστημα ORFF).

Σάββατο 11/11 – ώρα 11:00-13:00
Κόστος: 50 ευρώ/μήνα

Δίνω φωνή στο σώμα μου με τραγούδια του Καραγκιόζη
Μουσικό εργαστήριο για παιδιά δημοτικού με τη Στέλλα Χροναίου, η οποία σε συνεργασία με τον μουσικό και καραγκιοζοπαίκτη Δήμο Βουγιούκα, θα βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν το θέατρο σκιών και να μάθουν τους χαρακτήρες μέσα απ’ τα τραγούδια και τις φωνές τους. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς κατασκευάζονται οι φιγούρες αλλά και πώς στήνεται μια ολόκληρη παράσταση Καραγκιόζη.

Με πολλή αγάπη και σεβασμό για την παράδοση, τα παιδιά θα τραγουδήσουν και θα αγαπήσουν μελωδίες που γράφτηκαν με μεράκι έτσι όπως τις απέδωσαν μουσικά σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας και την κωμική πλευρά της παράδοσης.

Για παιδιά Α, Β, Γ Δημοτικού: Σάββατο 16:00-17:30 ή Κυριακή 10:30-12:00
Για παιδιά Δ, Ε, Στ Δημοτικού: Σάββατο 18:00-19:30 ή Κυριακή 12:30-14:00

Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Καθώς και για τα δύο εργαστήρια οι θέσεις είναι περιορισμένες, η συμμετοχή εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο 2286085141 (Τετάρτη-Παρασκευή 10:00-16:00).

Print Friendly, PDF & Email