Υποστολή για οκτώ ακόμα Γαλάζιες Σημαίες σε ελληνικές παραλίες

Οκτώ ακόμα ακτές, βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης “Γαλάζια Σημαία” αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2018 και έχασαν το βραβείο τους επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις.

Στις εν λόγω ακτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική. Οι αξιολογητές όμως της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και διεθνείς αξιολογητές, που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου. Σύμφωνα με τα κριτήρια του Προγράμματος, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

Οι οκτώ ακτές, οι οποίες αποσύρονται είναι οι εξής:

  • Ακτή Αγ. Πέτρος, Δήμος Άνδρου, Π.Ε. Άνδρου
  • Ακτή Χρυσή Άμμος, Δήμος Άνδρου, Π.Ε. Άνδρου
  • Ακτή Λεπτοκαρυά 1, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Π.Ε. Πιερίας
  • Ακτή Πλάκα-Μύλος, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Π.Ε. Πιερίας
  • Ακτή Πλαταμώνας 1, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Π.Ε. Πιερίας
  • Ακτή Σκοτίνα, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Π.Ε. Πιερίας
  • Ακτή Ανατολικά Ενυδρείου, Δήμος Ρόδου, Π.Ε. Ρόδου
  • Ακτή Καλαθάς, Δήμος Χανίων, Π.Ε. Χανίων

Θυμίζουμε ότι 38 ακόμα Γαλάζιες Σημαίες είχαν αποσυρθεί τον περασμένο Ιούλιο, οι πέντε από αυτές σε παραλίες της Σαντορίνης, λόγω έλλειψης ναυαγοσωστών όταν έγινε ο σχετικός έλεγχος (απέκτησαν όμως ναωαγοσώστες περι τα μέσα Αυγούστου).

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγνωμη αλλα οι ναυαγοσωστες ειναι φαντασματα? γιατι κανεις δεν τους εχει δει και ομως υπαρχουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here